open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Mašić ministre koji odlaze iz zdravstvenih razloga nazvao "miševima koji prvi bježe"
Damir Mašić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo i zastupnik u Parlamentu Federacije, kazao je, komentirajući situaciju u KS kako je "bilo za očekivati da će se Vlada koja se okupila oko ničega, nije imala niti jedan programski dokument, raspasti".
25.08.2020. u 12:35
get url
text

- Kada brod tone miševi odmah prvi bježe s njega. Imali smo odmah ostavke ministra zdravstva i ministrice za rad i socijalnu politiku, premijer je nažalost zbog pritisaka kojima je bio izložen završio na Kliničkom centru - rekao je Mašić.

Valja napomenuti da su ministri Rusmir Mesihović i Jasna Agić, koje Mašić spominje, ostavke podnijeli iz zdravstvenih razloga. 

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS istražuje aferu "Mašić": Da li je bilo zloupotreba pri izboru predsjednika KO SDP-a Sarajevo

- Ova Vlada od samog početka i koalicija Petak 13 koja se okupila samo kako bi se srušila prethodnu veoma uspješnu vladu, je od samog početka bila osuđena na propast. Nažalost izgubili smo investicioni ciklus koji je bio pokrenut u svim segmentima i zamah koji smo imali na čelu s premijerom Edinom Fortom. Oni neće opstati - kazao je Mašić za N1.

Istakao je da "skupštinska većina ne postoji i da će se u narednim sedmicama iskristalisati te da ova vlada morati pasti".

- To će se desiti do kraja ove godine i najčasnije bi bilo da podnesu ostavke jer se muče i pate i ne mogu odgovoriti ovim izazovima. Premijer Nenadić je divna osoba ali nema kapaciteta ni ljude da upravljaju ovom krizom, a građani KS nemaju vremena da čekaju. Postoje informacije da je premijer tražio da bude razrješen - kazao je Mašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.