open-navfaktor-logo
search
Nahvalio trojac
Mascherano se prisjetio slavnih dana Barce: Oni su dali "smrtonosnu" prednost našoj igri
Iskusni 35-godišnji argentinski fudbaler Javier Mascherano u intervjuu za katalonski radio RAC1 kazao je kako se nada da će se Neymar vratiti u Barcelonu, jer bi bilo odlično i za klub i za navijače.
17.04.2020. u 11:27
get url
text

Sjajni Argentinac, koji može pokrivati više pozicija u timu, trenutno je u domovini, ali ne igra sa Estudiantesom, jer je sezona prekinuta zbog globalne pandemije koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA). Vrijeme koristi da gleda neke stare utakmice, a prisjetio se i finala Lige prvaka 2015. godine, kada je Barcelona sa 3:1 savladala Juventus.

- Nedavno sam gledao finale u Berlinu i ono što su radila trojica napadača, Neymar, Luis Suarez i Lionel Messi, bilo je impresivno. Svako od njih je imao poziciju u timu, vršili su pritisak nakon gubitka lopte i kontrole. Dali su "smrtonosnu" prednost našoj igri. Nadam se da će se Neymar vratiti u Barcelonu i da ponovo igraju zajedno. Bilo bi lijepo za klub i navijače - rekao je Mascherano.

Dodao je i da je tadašnji trener Luis Enrique odlično radio svoj posao te da je u igru Barce vratio neke detalje iz vremena Josepa Guardiole.

- Ohrabrio je tim da igra duboko rivalu u leđa kako bi imali više prostora i bili direktniji. Imali smo puno mogućnosti u igri - pojasnio je 35-godišnji fudbaler i osvrnuo se na činjenicu da je niz godina imao priliku igrati uz Messija:

- On je očigledno neko poseban i imati ga u timu pruža vam određen nivo sigurnosti u igri i u takmičenju.

Mascherano iza sebe ima sjajnu karijeru tokom koje je igrao za River Plate, Corinthians, West Ham, Liverpool i Barcelonu. U poznim igračkim godinama otišao je u kineski Hebei Fortune, da bi se u januaru ove godine vratio u domovinu obukavši dres Estudiantesa La Plata. Bio je nacionalni prvak Argentine, Brazila i pet puta Španije.

Sa Barcom je između ostalog osvojio i po dva naslova evropskog i svjetskog prvaka. Za reprezentaciju Argentine, s kojom ima dva olimpijska zlata, odigrao je 147 utakmica i postigao tri gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.