open-navfaktor-logo
search
Kalifornija
Masakr u noćnom klubu: Naoružani napadač ubio najmanje 11 ljudi
U pucnjavi u noćnom klubu u mjestu Thousand Oaks u Kaliforniji ubijeno je najmanje 12 ljudi, uključujući napadača, a svjedoci opisuju haotične scene u klubu nakon pucnjave
08.11.2018. u 12:55
get url
text

Gosti su u bijegu razbijali prozore i iskakali van, a napadač je poginuo također u klubu. Okolnosti njegove smrti zasad nisu poznate, no neki mediji pišu kako je riječ o samoubistvu. Među poginulima je i zamjenik šefa policije okruga Ventura.

Očevici tvrde da je naoružani napadač bacio dimnu bombu na plesni podij i otvorio vatru u u srijedu kasno navečer.

Policija je stigla u klub Borderline Bar & Grill oko 23.20, javlja lokalni list Ventura County Star. Policajci koji su stigli na mjesto incidenta izjavili su da je ispaljeno oko 30 hitaca. Najmanje četiri vozila hitne pomoći stigla su pred noćni klub. Iako su prvi izvještaji govorili o 11 povrijeđenih, kasnije je potvrđeno da je napadač ubio najmanje 11 osoba.

Osumnjičeni napadač navodno je još uvijek bio u klubu kada je stigla policija. Najmanje jedan policajac je ubijen, a potraga za napadačem trajala je nekoliko sati.

Nekoliko gostiju kluba, većinom učenici i studenti, izjavilo je da je visoki muškarac odjeven u crnu odjeću, djelomično maskiranog lica, prvi hitac ispalio prema zaštitaru na ulazu u klub. Potom je počeo pucati po svima. Ljudi su počeli vrištati i bježati, a nekolicina ih je barskim stolicama razbijala prozore i iskakala vani.

Borderline uživa titulu kluba s najvećim plesnim podijem u gradu, a sinoć je na programu bila studentska noć country glazbe.

Thousand Oaks udaljen je oko 64 kilometara od Los Angelesa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.