Od toga 22 djece

Marš za veliki povratak: U napadu izraelskih vojnika u Gazi ranjeno 56 Palestinaca

Objavljeno: 26.07.2019. u 22:22

Iz Ministarstva zdravstva Palestine u Gazi saopćeno je da su izraelski vojnici pucali tokom mirnih protesta na istoku Gaze i pritom ranili 56 osoba, od čega je 38 ranjeno bojevom municijom

FOTO: AA

U intervenciji izraelskih vojnika tokom mirnih protesta "Marš za veliki povratak", koji Palestinci organizuju duž granice s Gazom, ranjeno je 56 Palestinaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva zdravstva Palestine u Gazi saopćeno je da su izraelski vojnici pucali tokom mirnih protesta na istoku Gaze i pritom ranili 56 osoba, od čega je 38 ranjeno bojevom municijom.

Među ranjenima se nalazi 22 djece i tri ženske osobe.

U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se dodaje kako je meta napada izraelskih vojnika bilo i vozilo hitne pomoći.

Palestinci od 30. marta na granici Pojasa Gaze i Izraela organizuju mirne demonstracije "Marš za veliki povratak". Demonstranti traže povratak na teritorije s kojih su protjerani, kao i ukidanje blokade Gaze uvedene 2006. godine.

U intervenciji izraelskih vojnika na mirnim protestima od početka godine je ubijeno preko 200 Palestinaca.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije