open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor Intera
Marotta želio "balkanski tandem" u napadu, pa otkrio: Džeko je bio prioritet
Sportski direktor Intera Giuseppe Marotta otkrio je da glavni prioritet Nerazzurra u prošlom prelaznom roku bio dovođenje Edina Džeke.
09.10.2021. u 14:49
get url
text

Prvi operativac aktuelnog prvaka Italije kazao je kako je tim sa "Giuseppe Maezze" imalo još jednu želju, a to je bio Dušan Vlahović iz Fiorentine, no do realizacije transfera nije došlo.

U redove Intera je umjesto Romelua Lukakua, koji je otišao u Chelsea, stigao je Džeko, koji se odlično snašao na početku sezone. U sedam prvenstvenih mečeva Dijamant je postigao šest golova i zabilježio jednu asistenciju.

- On je bio prioritet, željeli smo ga i prošle sezone - potvrdio je Marotta, a potom je otkrio:

- Vlahović? Veliki talenat, ali treba pričekati prije nego se počne govoriti o šampionu. Postoji velika razlika između talenta i šampiona. Bili smo u vrlo zahtjevnim pregovorima, ali mogli smo zamisliti dolazak dvojice napadača tog kalibra.

Sportski direktor Intera za kraj je još jednom potvrdio da je kapiten Zmajeva bio prioritet, a da su Vlahovića željeli za budućnost.

- Džeko je bio prvi cilj, Vlahović drugi. Jedan iskusni igrač za sadašnjost, drugi za budućnost. To bi bilo najbolje, ali sretni smo što smo uspjeli dovesti Džeku - naglasio je Marotta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.