open-navfaktor-logo
search
Zagrijavanje za polufinale
Marokanski navijači sa zastavama Palestine okupili se na trgu Souq Waqif u Dohi
Nekoliko sati prije historijske polufinalne utakmice između Francuske i Maroka na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, uzbuđenje je sve veće.
14.12.2022. u 17:59
get url
text

Hiljade marokanskih navijača se od podneva počelo okupljati na historijskom trgu Souq Waqif u Dohi, glavnom gradu Katara, javlja Anadolu Agency (AA).

Nosili su dresove svoje reprezentacije, maske i kape, ali i zastave Palestine, te su tako još jednom potvrdili da su mislima uz muslimanski narod u Gazi.

Marokanka Fatimazohra Lahlou izjavila je za AA da je reprezentacija ušla u historiju plasiravši se u polufinale Svjetskog prvenstva.

- Nema šta da se kaže, jako smo uzbuđeni. Svi znaju i pričaju o Maroku. Volimo našu zemlju, ono što predstavljamo ostatku svijeta. Obećavamo više od onoga što se dešava. Svi podržavaju Maroko. Ponosni smo - kazala je Lahlou.

Prognozirala je da će dobiti meč rezultatom 1:0, a da će gol dati Zakaria Aboukhlal.

Nouhaila Terhzaz, koja je rođena i odrasla u Maroku, kazala je da su jučer stigli u Katar.

- Nadam se da ćemo doći do finala i osvojiti pehar. Pobijedit ćemo rezultatom 1:0 - izjavila je Terhzaz.

Da će stići do finala uvjeren je i Ajub El Hasuni. Prognozirao je da će gol postići Youssef En-Nesyri.

Mohamed Karam je u Katar stigao prije pet dana.

- Dobro se zabavljam. Naravno da ćemo pobijediti Francusku. Imamo jako dobar tim. Ronaldo je pao, past će i Messi - smatra Karam.

Fudbalske reprezentacije Francuske i Maroka večeras će se u polufinalu boriti za drugo mjesto u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

VEZANI TEKST - Sudbina je tako htjela - 13 francuskih Afrikanaca protiv 13 marokanskih Evropljana

Na stadionu Al Bayt u Al Khoru večeras s početkom u 20 sati očekuje se duel aktuelnih svjetskih prvaka Francuza i najprijatnijeg iznenađenja, Marokanaca.

Za Francusku, koju će kao i kroz cijeli turnir predvoditi sjajni napadač Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe, bit će to prilika da se domognu još jednog velikog finala i dođu na korak od odbrane naslova svjetskog prvaka, što su do sada uspjeli samo Brazil i Italija.

S druge strane, u polufinalu ih čeka fenomenalni sastav Maroka, predvođen prvom zvijezdom Hakimom Ziyechom, krilnim ofanzivcem Chelseaja, koji u Kataru igra kao preporođen.

Maroko je već samim plasmanom u polufinale ispisao historiju, ne samo svog nego i afričkog fudbala. Naime, postao je prva afrička reprezentacija koja je ušla među četiri najbolje selekcije svijeta. No, niko ne sumnja da će protiv Francuza pokušati prirediti još jedno veliko iznenađenje i plasirati se u finale.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.