open-navfaktor-logo
search
Markica ekskluzivno
Marokanski mediji: Vaha Halilhodžić smijenjen, stiže Andre Villas-Boas?
Vahid Halilhodžić je smijenjen sa pozicije selektora fudbalske reperezentacije Maroka!
03.05.2022. u 00:02
get url
text

Ovu vijest objavio je portal Lion de l'Atlas, koji ima informaciju da će Vahu naslijediti Andrea Villas-Boas.

- Oni navijači koji su na poklon tražili odlazak Vahida Halilhodžića mogu se radovati. Kraljevski fudbalski savez Maroka (FRMF) i njegov predsjednik Fouzi Lekjaa odlučili su razriješiti Bosanca (i Hercegovca) s mjesta trenera Lavova Atlasa - piše pomenuti portal pod markicom ekskluzivno i bez upitnika!

Navodi se da će Vaha biti smijenjen odmah nakon sastanka sa prvim čovjekom tamošnjeg fudbala. Lion de l'Atlas piše da je smjena dogovorena prvog dana Bajrama, a da će sve biti završeno u narednim danima.

VEZANI TEKST - Oglasio se Halilhodžić: Ko kaže da me se Maroko odrekao? Novinari pišu svašta, mora da je neki novac u igri

Villas-Boas se pominje kao nasljednik našeg stručnjaka, a portugalski trener je u krijeri, između ostalih sjedio na klupama Porta, Chelseaja i Marseillea.

Naš trener dobio je svojevrsni ultimatum da u ekipu mora vratiti zvijezde koje je otjerao - Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica) i Aminea Harita (Marseille). Kako principijalni Vaha nije pristao na to, razlaz je, čini se, jedina opcija.

Halilhodžiću ne bi bilo prvi put da je neku reprezentaciju odveo na SP, a da nije vodio taj tim na Mundijalu.

To je bio slučaj sa Obalom Slovanovače i Japan, koje je kroz kvalifikacije odveo na svjetska prvenstva, ali je selektorsku stolicu na završnim turnirima morao prepustiti nekom drugom stručnjaku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.