open-navfaktor-logo
search
Chamakh ovoreno
Marokanska legenda pohvalila potez predsjednika Saveza da smijeni Vahida Halilhodžića
Marouane Chamakh, nekadašnji reprezentativac Maroka, komentarisao je nastup svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
26.01.2023. u 19:00
get url
text

Lavovi Atlasa zaustavljeni su u polufinalu Mundijala protiv Francuske, a od Hrvatske su izgubili u borbi za bronzanu medalju.

Gostujući na Canal Plus Sport Afrique nekadašnji napadač Arsenala govorio je o velikom uspjehu reprezentacije čiji dres je nosio 65 puta. Također, pomenuo je da je predsjednik Saveza preuzeo veliku rizik kada je smijenio našeg Vahida Halilhodžića i na njegovo mjesto postavio Walida Regraguija, te da je to najvažnija i najbolja odluka koja je napravljena.

- Lagao bih vam kad bih rekao da nisam bio iznenađen što su došli do polufinala. Naravno da sam iznenađen, iskreno. U Kataru su predstavljali Maroko, marokansku dijasporu, Afriku, arapski svijet, muslimanski svijet... Igrači su borili za Maroko, za svoje porodice, ali su se borili i za svog selektora koji ih je preuzeo tri mjeseca prije početka Mundijala - kazao je Chamakh, dodavši:

- Walid Regragui veliki je arhitekt ovog podviga. Zasluge su prije svega njegove. Sjajno je motivirao ekipu. Drago mi je i zbog njega, jer nije bilo lako preuzeti ekipu tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.