open-navfaktor-logo
search
Voljeli ga ili ne
Marokanci moraju prihvatiti jednu činjenicu: Halilhodžić je najbolji selektor u historiji ove zemlje
Fudbalskoj reprezentaciji Maroka četiri utakmice bile su dovoljne da osigura učešće u baražu za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
15.10.2021. u 13:41
get url
text

Selekcija sa sjevera afričkog kontinenta u četiri meča osvojila je maksimalnih 12 bodova, uz gol-razliku 14:1.

VEZANI TEKST - Vahu iznervirao novinar: Nevjerovatno je i degutantno to što me pitate

Ipak, mediji u Maroku nikako se ne mire s činjenicom da je Vahid Halilhodžić, bh. stručnjak na klupi ove zemlje, odlučio iz reprezentacije protjerati najboljeg fudbalera Hakima Ziyecha, čijim angažmanom nije bio zadovoljan. Iako bi mnogi u Maroku Ziyecha rado vidjeli u sastavu nacionalnog tima, legendarni bh. stručnjak ne računa na fudbalera Chelseaja, makar dok ne promijeni svoj odnos prema trenažnom procesu na pripremama reprezentacije, na koji se rođeni Jablaničanin žalio.

Vaha je poznat kao stručnjak koji neće podleći bilo kakvoj vrsti pritiska, bez obzira na to da li on dolazio od javnosti, medija ili rukovostva Fudbalskog saveza Maroka, pogotovo jer su rezultati i brojke debelo na strani igračke i trenerske legende mostarskog Veleža.

Naime, prema statistici portala Transfermarkt.de, Halilhodžić ja najbolji selektor u historiji reprezentacije Maroka!

U dosadašnjih 792 dana mandata na klupi marokanske selekcije Vaha je vodio 18 utakmica. Maroko je upisao 12 pobjeda, pet remija i tek jedan poraz, što je 2,28 bodova po susretu, ukoliko bi se sve utakmice posmatrale kao mečevi za bodove.

Prosjek od tri boda po susretu imaju dvojica bivših selektora Mustapha Madih i Fathi Jamal, ali su oni na klupi proveli tek po jednu utakmicu, što svakako nije dovoljno za bilo kakav uzorak.

Jedini selektor Maroka u prošlosti čiji je učinak blizu Halihodžićevog je Zaki Badou (2,05 bodova po meču).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.