open-navfaktor-logo
search
Odgovor Dodiku
Marković: Republika Srpska nije država, ona je dio Bosne i Hercegovine
Crnogorski premijer Duško Marković reagovao je na izjave Milorada Dodika nakon informacije da se Bosna i Hercegovina ne nalazi na listi zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a nakon popuštanja mjera uvedenih zbog pandemije u susjednoj zemlji.
28.05.2020. u 07:54
get url
text

Dodik je u ranijoj reakciji kazao da odluka Crne Gore da ostavi zatvorenim granice "vidi kao pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rješavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji".

VEZANI TEKST - Ana Brnabić pozvala Srbe da ne idu na ljetovanje u Crnu Goru, oglasio se i Dodik

- Niko nije spomenuo Bosnu i Hercegovinu i druge zemlje. Vidim da se govori o ugroženosti Srba iz Bosne i Hercegovine. Po ovome, Republika Srpska je dio Bosne i Hercegovine. Republika Srpska nije država. Prema tome, građani RS-a će po ovom kriteriju, kao državljani BiH, dolaziti u Crnu Goru - kazao je Marković.

On je dodatno pojasnio da su manipulacije da građani entiteta Republika Srpska neće moći da uđu u Crnu Goru.

- Oni su državljani Bosne i Hercegovine koja ispunjava kriterije za otvaranje granica te će shodno tome i građani Republike Srpske moći da uđu u Crnu Goru kad granica bude zvanično otvorena - jasan je bio Marković.

Odluka o otvaranju granica, je kako kaže, u interesu građana Crne Gore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.