open-navfaktor-logo
search
Poželio sreću klubu
Marko Topić neće biti imenovan za sportskog direktora FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo posljednjih dana u fokusu je interesovanja javnosti.
08.02.2022. u 11:02
get url
text

Stižu pojačanja, članstvo u klubu se povećava, a predsjednik Ismir Mirvić najavljuje kako je ovo samo početak jedne lijepe sportske priče.

VEZANI TEKST - Predsjednik kluba: Mirvić najavio novo pojačanje na Koševu?

Premda se očekivalo kako će biti imenovan i sportski direktor kluba, za sada se to neće desiti. Najozbiljniji kandidat za ovu funkciju bio je Marko Topić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine.

On je bio i favorit navijača tima sa Koševa, ali kako piše Life.ba predsjednik Mirvić odlučio je da klub nastavlja funkcionisti bez sportskog direktora.

- Poslije puno zajedničkih razgovora između predsjednika Mirvića i mene u posljednjih pet sedmica, prvi čovjek kluba mi je saopćio da do daljnjeg neće nikoga postavljati na funkciju sportskog direktora FK Sarajevo. Timu sa Koševa i najvatrenijim navijačima Hordama zla želim od srca da ostvare sve zadane ciljeve - kazao je Topić za Life, potvrdivši tako da za sada ne stiže na Koševo.

Topić je u dresu BiH odigrao 25 utakmica i postigao dva gola. Tokom karijere veliko međunarodno iskustvo stekao je nastupajući za Orašje, Sion, Will, Zurich, Varteks, Calcio Monza, Austria Vienna, Energie Cottbus, Wolfsburg, Samaru i Saturn.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.