open-navfaktor-logo
search
Bez detaljisanja
Marko Panić potvrdio: Neće igrati za rukometne Zmajeve dok je selektor Ivica Obrvan
Uz Benjamina Burića naš najuspješniji rukometaš u posljednje dvije sezone, danas desni bek slavnog Montpelliera, Marko Panić (30), nije nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine otkad je selektor Ivica Obrvan.
05.09.2021. u 14:56
get url
text

Sad je u razgovoru za Dnevni list definitivno potvrdio da će to tako i ostati, a što znači da neće biti dio A tima na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj početkom sljedeće godine.

- Reprezentaciji sam stalno bio na raspolaganju. Tu sam bio kad sam igrao i kad nisam igrao, ali jednostavno se neću odazivati dok je ovaj trener tu. To je moja odluka i stav. Reprezentacija može računati na mene u budućnosti, ali ne pod palicom ovog trenera - izjavio je Marko Panić i istakao da neće iznositi detalje i razloge svoje odluke.

Panić i Obrvan su sarađivali na klupskom nivou između 2014. i 2017. godine kao igrač i trener francuskog Chamberyja. Panić je 2017. napustio Chambery i otišao u poljski Azoty Pulawy kako bi vratio svoju karijeru na uzlaznu putanju.

Poslije po dvije godine u Poljskoj i Bjelorusiji, gdje je sa Meškovom osvojio sva domaća takmičenja, stigao do četvrtfinala Lige prvaka, te bio među njenim najboljim strijelcima, vratio se u Francusku, u jaki Montpellier s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

- Brest mi je najljepši period karijere. Bilo je malo nezgodno napustiti klub jer smo imali predobru atmosferu, ali ipak sam išao za višim ciljem. Nama je to sastavni dio, tako da to nije velika stvar. Malo ima žali kad ideš iz kluba gdje ti je dobro, ali to je tako - govori Marko za Dnevni list.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.