Damir Marjanović, samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kazao je kako je zajedno sa zastupnikom Damirom Nikšićem inicirao sastanak zastupnika u Skupštini KS. 

Pokušali su, kako je naveo, osigurati uslove da se sutra održi sjednica Skupštine KS, kako bi se riješilo pitanje privremenog finansiranja i kako bi se riješila dilema o tome da neće biti blokade KS.

- Imamo nagovještaj da se sutrašnja sjednica neće desiti. Imamo nagovještaj da 18 zastupnika sutra neće doći na tu sjednicu. Odlučili su da pričaju na tu temu i dalje, ali nažalost ono što su dva Damira pokušala nije moglo da se desi - kazao je Marjanović.

Zvonko Marić, zastupnik SBB-a u Skupštini KS, kazao je da je problem nepovjerenje ljudi koji su sjedili na današnjem sastanku.

- Ovo sto se dešavalo prethodnih nekoliko dana unijelo je dozu nepovjerenja i da zafali ponekad dostojanstva. Nije postignut nikakav dogovor. Trebali bi svi sjesti i naprosto hladne glave poredati prioritete. Svi i jedni i drugi imaju razloge zašto jedni drugima me vjeruju. Ulazimo u jednu neizvjesnost. Samo redanje dnevnog reda izazvalo je nepovjerenje. Da li će prva tačka biti privremeno finansiranje ili izbor novog skupštinskog rukovodstva, imenovanje mandatara. Svi se slažu da se oko toga treba raspravljati ali se ne slažu oko redoslijeda. Ne mogu reći da neće biti sjednice, ali ovakav način i ovakav ton ne obećavaju da bi se moglo desiti nešto - kazao je Marić.

Istakao je da su SBB, SDA i DF došli u punom sastavu dok sa drugom stranom nije takav slučaj.