open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Marinovićevi puleni dominiraju u timu 28. kola Premijer lige BiH
Tri izuzetno zanimljive utakmice igrale su se u 28. kolu koje je na kraju okončano sa 15 pogodaka, od kojih su čak četiri viđena u gradskom derbiju između Sarajeva i Željezničara (3:1).
04.05.2021. u 19:27
get url
text

S nova tri boda aktuelni prvak se vratio na lidersku poziciju Premijer lige Bosne i Hercegovine, čemu je pogodovao i remi između Veleža i Borca (1:1).

Krupa je pobjedom nad Mladosti (3:0) "fenjer" prepustila Radniku koji je u Bijeljini poražen od Slobode s 2:1.

Redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim 28. kola u formaciji 4-4-2.

Vladan KOVAČEVIĆ, Matthias FANIMO, Jasmin MEŠANOVIĆ (SARAJEVO): Ovaj trio aktuelnog prvaka vjerovatno je i najzaslužniji za pobjedu u gradskom derbiju protiv Željezničara rezultatom 3:1 zahvaljujući kojoj se Bordo tim vratio na lidersku poziciju. Vladan Kovačević je ulijevao odbrani sigurnost tokom cijelog susreta, a nakon dobre partije protiv Zrinjskog i ovoga puta je potvrdio da se nalazi u izvrsnoj formi. U 54. minuti utakmice odbranio je penal kapitenu gostiju Semiru Štiliću. U ništa slabijoj formi od Kovačevića nije ni Matthias Fanimo koji je bio dvostruki strijelac, a tri od deset ovosezonskih pogodaka postigao je u posljednja dva meča. I Mešanović je proradio u pravo vrijeme. Golom i asistencijom protiv gradskog rivala najavio je u finišu sezone da je konačno pronašao pravu formu.

Haris OVČINA (VELEŽ): Jedan od derbija 28. kola PLBiH između Veleža i Borca završen je bez pobjednika (1:1), a najviše je odgovarao fudbalerima Sarajeva. Mostarski sastav poveo je golom Brandaa u 57. minuti. Brazilac je pogodio poslije odličnog prodora i prizemnog centaršuta Harisa Ovčine, koji je u ovom susretu na poziciji desnog beka zamijenio kartinoranog Mehmeda Ćosića. Za Ovčinu je ovo bila četvrta ovosezonska asistencija.

Božo MUSA, Mato STANIĆ (ŠIROKI BRIJEG): Hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog pripao je domaćem sastavu, a zahvaljujući golu Mate Stanića uz "pomoć" Slobodana Jakovljevića tim sa Pecare je slavio s 1:0. Važnu ulogu u ovom meču odigrao je i kapiten Širokobriježana Božo Musa, koji je komandovao odbranom izabranika Tonija Karačića, koji su stigli do važne pobjede u borbi za Evropu.

Aleksandar SUBIĆ (BORAC): Poslije dosta problema na početku sezone lijevi bek Borca i nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine igra u veoma dobroj formi, a što je potvrdio i u susretu protiv Veleža. Ni ovoga puta Subićev Borac nije uspio prekinuti neugodnu tradiciju gostovanja u Vrapčićima gdje ne zna za pobjedu u PLBiH, ali osvojen bod u samom finišu utakmice podnošljiviji je od poraza.

Josip BALIĆ, Said HUSEJINOVIĆ (SLOBODA): Nakon dva vezana poraza fudbaleri Slobode uvezali su dvije pobjede. Protagonisti trijumfa Tuzlaka na gostovanju kod Radnika s 2:1 bili su Said Husejinović, koji je izborio penal za goste, koji je iz drugog pokušaja realizovao Dženis Beganović, dok se za totalni preokret gostiju ovosezonskim prvjencem pobrinuo Josip Balić.

Nikola MANDIĆ (KRUPA): Pobjedom protiv Mladosti Krupa je posljednje mjesto premijerligaške tabele prepustila Radniku, a sigurna zona im je sada udaljena dva boda. U petom ovosezonskom trijumfu Mandić je izborio diskutabilan penal kojeg je dosudio Miloš Gigović, a u gol pretvorio Nikola Dujaković. Osamnaest minuta kasnije ofanzivac Krupe je trećim ovosezonskim pogotkom udvostručio prednost domaćina koji je na kraju trijumfovao s 3:0.

Trener kola
Vinko MARINOVIĆ (SARAJEVO)

Bod iz Mostara u 27. kolu Vinko Marinović začinio je uvjerljivom pobjedom u gradskom derbiju. Strateg Sarajeva je odigrao dobitnu kombinaciju protiv Željezničara, što i nije bilo teško protiv prilično blijedog rivala. Nakon tri boda iz derbija Sarajevo 29. rundu domaćeg prvenstva dočekuje kao lider i izvjesno je da će samo odlučivati o svojoj sudbini, što Marinoviću savršeno odgovara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.