open-navfaktor-logo
search
Biti ili ne biti
Marinović zna recept za pobjedu u rodnom mjestu Cristiana Ronalda
Mlade selekcije BiH i Portugala su se do sada samo jednom sastajale i to u ovim kvalifikacijama kada je naša selekcija u Zenici ostvarila pobjedu rezultatom 3:1
15.10.2018. u 17:44
get url
text

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 20 sati na stadionu Maritimo u Funchalu protiv Portugala odigrati meč posljednjeg kola grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Selektor bh. tima Vinko Marinović ističe da je ekipa dobro radila u pripremnom periodu.

- U našem Trening centru u Zenici smo imali odlične uvjete za rad. Sve što smo planirali smo sproveli u djelo i možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali svoje obaveze. Večeras ćemo ovdje u Funchalu odraditi još jedan trening i spremno dočekujemo sutrašnji meč - rekao je Marinović za nfsbih.ba.

Marinović je prokomentarisao i selekciju Portugala.

- Radi se o zaista odličnoj ekipi, sastavljenoj od igrača koji nastupaju u jakim ligama. Prije početka kvalifikacija važili su za apsolutnog favorita u ovoj grupi i zaista imaju vrhunske pojedince. Međutim, pred nama je utakmica koja ima veliki značaj za obje ekipe. Spremali smo se najbolje što smo mogli, a sutra ćemo da vidimo da li je to dovoljno. Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma kako bismo došli do pozitivnog rezultata - objasnio je selektor mladih Zmajeva.

Mlade selekcije BiH i Portugala su se do sada samo jednom sastajale i to u ovim kvalifikacijama kada je naša selekcija u Zenici ostvarila pobjedu rezultatom 3:1.

Oba tima igraju u sličnoj formi i u posljednjih pet utakmica su ostvarili po četiri pobjede i jedan poraz.

Utakmicu Portugal - Bosna i Hercegovina će voditi sudijska četvorka iz Engleske. Glavni sudija je Paul Tierney, a pomagaće mu Harry Lennard i Daniel Robathan. Četvrti sudija je Simon Hooper.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.