open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Marinović: Vels je reprezentacija sa dva lica
Nakon što je prethodna okupljanja propustio zbog povrede u tim se vratio i brzonogi krilni napadač holandskog PSV-a Amar Ćatić
12.11.2019. u 17:32
get url
text

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su se okupili juče u hotelu Hercegovina na Ilidži, danas su u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru odradili prvi trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč sa Velsom.

- Spremit ćemo se maksimalno za utakmicu koja nam predstoji. Vels je ekipa koja je do sada u kvalifikacijama pokazala dva lica. Pobijedili su Belgiju na svom terenu, što znači da se radi o ozbiljnoj ekipi. Tu su uglavnom igrači iz engleskih premijerligaških ekipa. Imaju dosta dobre i kvalitetne fudbalere, brzi su u fazi napada. S druge strane izgubili su od Moldavije. Imaju nešto mlađi sastav i oscilacije u igri su možda i normalne. Nama je cilj da odigramo tamo što bolje i napravimo povoljan rezultat - rekao je selektor mladih Zmajeva Vinko Marinović.

Nakon što je prethodna okupljanja propustio zbog povrede u tim se vratio i brzonogi krilni napadač holandskog PSV-a Amar Ćatić.

- Drago mi je što sam opet tu i moje rame je sada dobro, potpuno sam se oporavio. Moramo se što bolje pripremiti za naredni meč. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou što mnogo olakšava stvari. Tek treba da analiziramo narednog protivnika, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni i da možemo ostvariti pobjedu u Velsu - kazao je Ćatić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.