open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Marinović uoči Njemačke: Bolje je što smo bili u sjeni A reprezentacije
Naša neka realna pozicija je da se borimo za drugu poziciju sa Velsom i Belgijom u kvalifikacijama, rekao je Marinović
14.10.2019. u 20:18
get url
text

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Vinko Marinović rekao je na konferenciji za medije kako je Njemačka favorit u grupi, ali da će bh. reprezentativci dati svoj maksimum u sutrašnjem susretu.

Marinović je rekao kako su pripreme U21 reprezentacije prošle u sjeni seniorske reprezentacije.

- Mislim da je bolje što smo bili u sjeni A reprezentacije. Mislim da smo uradili sve ono što smo trebali. Što se tiče igrača, svi su spremni, nadam se da neće biti problema večeras, tako da možemo računati na sve igrače. Analizirali smo protivnika, mislim da nema dileme da je Njemačka među dvije reprezentacije u Evropi. Pretprošle godine su bili prvaci, prošle godine u finalu. Imaju jaku bazu igrača. Moramo poštovati kvalitet. Spremali smo se i vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti da odradimo neke stvari na terenu. Bit će teško. Igrači su motivisani, igrači će dati svoj maksimum, ali vidjet ćemo. Nemamo Ćatića, ali sve ostalo će biti kao što smo do sada igrali. Igrali smo u Trening - centru, a vidjet ćemo kako će sutra biti. Bitno je da smo opet u Zenici, ne vidim neku razliku zato što smo na terenu. Očekujem da će nas navijači podržati kao i do sada - rekao je Marinović.

Dodao je kako je Njemačka kvalitetan protivnik, te da se bh. mlada reprezentacija može i treba boriti za drugu poziciju u grupi.

Mislim da je Njemačka u našoj grupi najkvalitetnija. Dobro je što nismo primili gol u Belgiji, to znači da smo disciplinovani. Svaka generacija je drugačija, ima svoje neke kvalitete ili nedostatke. Mi trebamo dati sve od sebe i pokušati odigrati kvalitetnu utakmicu i vidjeti gdje se nalazimo u odnosu na te reprezentacije. Ja od igrača uvijek tražim da damo maksimum. Uvijek ima neko kvalitetniji, takvim protivnicima treba čestitati i popraviti svoje greške. Mi moramo ostaviti srce na terenu i igrači imaju želju. Njemačka je odigrala samo jednu utakmicu, a naša neka realna pozicija je da se borimo za drugu poziciju sa Velsom i Belgijom u kvalifikacijama - rekao je Marinović.

Marijan Čavar, kapiten bh. tima rekao je kako reprezentativce očekuje teška utakmica, ali da treba računati na prednost domaćeg terena.

- Ne bježimo od toga da je Njemačka favorit, jedna su od najkvalitetnijih ekipa. Očekuje nas teška utakmica, ali igramo na domaćem terenu i nećemo nikome dopustiti da lako odnese tri boda. Svaku utakmicu ekipa daje sve od sebe. Što se tiče borbenosti, mislim da to neće izostati na terenu. Znamo kakva je Njemačka, imaju brz protok lopte, analizirali smo ih. Sigurno će biti teška utakmica, ali vidjet ćemo na terenu kako i šta - rekao je Čavar.

Ermedin Demirović rekao je da se svi nadaju dobrom rezultatu.

- Njemačka je jaka ekipa. Znamo šta nas očekuje, dat ćemo sve od sebe i nadam se dobrom rezultatu sutra. Imamo defanzivu, bit će teško da držimo nulu. Borit ćemo se kao ekipa, igrat ćemo kao protiv Belgije. Ne mogu ništa posebno reći, Njemačka uvijek dobro igra. Poznajem pola ekipe baš dobro. Nadam se dobrom rezultatu, dat ćemo sve od sebe - rekao je Demirović.

Nakon održane konferencije za medije, reprezentativci su obavili posljednji trening na stadionu Bilino polje koji je bio otvoren za predstavnike medija 15 minuta. Bosna i Hercegovina igra se u okviru kvalifikacija za EURO 2021. u Sloveniji i Mađarskoj.

Susret Bosna i Hercegovina - Njemačka igra se sutra od 18 sati na stadionu Bilino polje. Ulaz je besplatan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.