open-navfaktor-logo
search
Prvak pali motore
Marinović proziva u subotu: Bordo tim objavio plan priprema
Bordo tim će 17. januara otputovati u Hercegovinu, gdje će ostati do 21. januara
07.01.2020. u 15:32
get url
text

Fudbalski klub Sarajevo će pripreme za proljetni dio sezone 2019/20.  početi u subotu 11. januara, kada će novi šef stručnog štaba Vinko Marinović izvršiti prozivku igrača. Prozivka će biti održana u Trening-centru Butmir, gdje će stručni štab obaviti sastanak sa igračima.

U četvrtak i petak, 9. i 10. januara, bit će obavljeni ljekarski pregledi, dok je prvi trening zakazan za ponedjeljak 13. januar.

Bordo tim će 17. januara otputovati u Hercegovinu, gdje će ostati do 21. januara. Tamo će odigrati i jednu prijateljsku utakmicu, a protivnik će mu biti Ljubuški. Nakon toga je planiran povratak za Sarajevo, a potom put na drugi dio priprema u Antalyju, gdje će boraviti od 29. januara do 10. februara. Raspored prijateljskih utakmica u Turskoj bit će naknadno utvrđen.

- Prvotimci već treniraju individualno prema rasporedu kondicionog trenera i spremni će dočekati početak priprema za nastavak sezone - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Sezona se nastavlja 22. februara, kada će  Sarajevo u 20. kolu BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti Tuzla City.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.