open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Marinović pred derbi sa Zrinjskim: Ako ponovimo izdanje protiv Želje imamo se čemu nadati
Posljednji meč u prvom dijelu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu odigrat će u Mostaru Zrinjski i Borac.
18.11.2022. u 14:04
get url
text

Tim povodom iz tabora Borca odiržali su konferenciju za medije.

Goran Zakarić, Marko Gajić, Benjamin Tatar i Nikola Andrić vraćaju se u redove Borca za ovaj meč, a stručni štab neće moći da računa na Amara Begića i Dinu Ćorića.

Iz protekla dva nastupa fudbaleri crveno-plavih su se vratili sa šest osvojenih bodova, a želja im je, kažu, da niz odličnih rezultata nastave u Mostaru i da jesenji dio sezone završe na najbolji mogući način.

Ipak, svjesni su kome idu gosti, pa na račun Zrinjskog stižu i gomilaju pohvale za ono što je postigao na terenu, ali Vinko Marinović se oslanja na formu svog tima.

- Zrinjski je na prvom mjestu i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. S druge strane, u zamahu smo, u dobroj smo formi i ako ponovimo prošla izdanja, a posebno ono protiv Željezničara imamo pravo nadati se povoljnom rezultatu. Neće biti lako. U nedjelju se očekuje kiša i vjerovatno će biti težak teren. Raduje nas i povratak igrača koji su bili van linije zbog žutih kartona tako da imamo još više širine u igračkom kadru za ovu utakmicu - kazao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Golman Nikola Ćetković ističe da nakon dvije teške gostujuće pobjede Borac može ponovo osvojiti tri boda.

- Ostvarili smo dvije teške pobjede u gostima, napravili smo dobru uvertiru za derbi sa Zrinjskim i sve to nam daje za pravo da se nadamo da možemo osvojiti tri boda. U ovu utakmicu, kao i u svakoj do sada, ulazimo maksimalno ozbiljni i koncentrisani od prve minute, od samih priprema, do kraja. Posljednje dvije utakmice smo maksimalno iskoristili, ali mislim da moramo dati taj posljednji dah snage i pokušati pokupiti tri važna boda prije odlaska na pauzu - kazao je Ćetković.


Derbi 19. kola m:tel Premijer lige BiH na programu je u nedjelju, 20. Novembar, sa početkom u 15.00 časova.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.