open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Marinović pred Azerbejdžan: Na igračima je da se nametnu
Ovo će biti prva prilika za selektora Vinka Marinovića da se uvjeri u kvalitet igrača s kojima će ući u naredni ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
01.11.2018. u 16:29
get url
text

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će 19. novembra u 13 sati u Trening centru N/FS BiH u Zenici odigrati prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Azerbejdžana.

To će biti prva prilika za selektora Vinka Marinovića da se uvjeri u kvalitet igrača s kojima će ući u naredni ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Dobra stvar je što imamo nekoliko igrača iz prethodnih kvalifikacija koji još uvijek imaju pravo nastupa za U-21 tim. Utakmice sa Azerbejdžanom će nam poslužiti da vidimo sa čime raspolažemo i na igračima koji će biti pozvani je da se nametnu i pokažu da zaslužuju da budu tu. Naravno, to je tek početak i sigurno da ćemo u nekim budućim okupljanjima isprobati i igrače koji ne budu na spisku za Azerbejdžan - kazao je selektor naše mlade selekcije Vinko Marinović.

Marinovićevi izabaranici su u proteklim kvalifikacijama do posljednjeg kola bili u igri za baraž za EP. Ipak, poraz od Portugala okončao je nade mladih bh. fudbalera.

- Odigrali smo dosta dobrih utakmica u prethodnom periodu i imamo nekoliko igrača koji su prešli u A tim i neke koji su blizu da krenu njihovim stopama. Do kraja kvalifikacija smo bili u igri za plasman i šteta što nismo barem jedan meč protiv Rumunije riješili u svoju korist, što bi nam možda u konačnici donijelo baraž. Ipak, to je bila teška grupa sa jakim ekipama i nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće u žrijebu, ali i da ćemo nastaviti da pružamo kvalitetne igre - naglasio je Marinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.