open-navfaktor-logo
search
Borba za play-off
Marinović ostao bez dvojice igrača, Velkoskom će nedostajati navijači
Fudbaleri Sarajeva sutra od 20 sati igraju meč trećeg pretkola Evropske lige, a protivnik bh. pravcima na Bilinom polju bit će podgorička budućnost.
23.09.2020. u 17:38
get url
text

Šef stručnog štaba Bordo tima, Vinko Marinović, uvjeren je kako će njegovi izabranici pružiti dobru partiju u ovom susretu.

- To je susret od velikog značaja kako za nas tako i za Budućnost pogotovo u ovoj vrsti takmičenja kada se igra samo jedna utakmica, tako da će nam sutra trebati maksimalna koncentracija i sigurno da će ovu utakmicu odlučiti sitni detalji. Uvjeren sam da će moji momci sutra to dobro odraditi i imam jedno maksimalno povjerenje u njih - kazao je Marinović.

Strateg Sarajeva svjestan je vrlina, ali i mana crnogorskog predstavnika.

- Skautirali smo ih, naravno. Mislim da ovakvim susretima obje ekipe daju svoj maksimum jer je važnost velika. Ekipa Budućnosti je iskusan tim, koji zna da igra. Na osnovu ovih utakmica koje smo gledali i skautirali mogu reći da su izuzetno kvalitetni. Namučili su Ludogorets, a sa Astanom su odigrali kvalitetno i pobijedili. Imaju iskustvo, znaju da igraju. Sve smo to pregledali i nadam se da ćemo uspjeti da neutrališemo njihove vrline ali i probati iskoristiti njihove slabe strane - naglasio je Marinović.

Trener koševskog kluba još nije odredio kojih će to 11 igrača sutra istrčati na travnjak Bilinog polja.

- Koja će postava biti, to ćemo mi odlučiti, nikada nisam davao sastave prije utakmice. Ne možemo računati na Miličevića koji nije spreman, te Mustedanagić koji ima kaznu crvenih kartona, također ne možemo računati i na Jukića dok su ostali igrači spremni za utakmicu - rekao je Marinović.

Kapiten Sarajeva Krste Velskoski, koji se opet našao na spisku selektora Sjeverne Makedonije, istakao je da je nebitno da li će pobijediti s jednim ili dva gola razlike, najbitnije je da se osigura play-off.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica, svi igrači su spremni i znamo šta se od nas očekuje i šta nam donosi ova utakmica. Dat ćemo svoj maksimum i nadamo se svi prolazu u play-off, istakao je Velkoski, dodavši:

- Svakako da će nam faliti naši navijači, znamo da su oni naš 12. igrač. Kada nam je teško, njihov huk nas nosi, ali smo navikli, već nekoliko utakmica se igra bez prisustva publike, očekujem da ćemo sutra odigrati kvalitetnu utakmicu i da ćemo izvući pozitivan rezultat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.