open-navfaktor-logo
search
Pripreme prvaka
Marinović o bitnosti meča sa Bosnom: Nadam se da ćemo imati utakmica i u narednom periodu
Fudbaleri Sarajeva su u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu s 1:0 savladali visočku Bosnu.
09.07.2020. u 13:25
get url
text

Pobjednika u meču odigranom na stadionu Luke odlučio je pogodak Benjamina Tatara, a trener bh. prvaka Vinko Marinović osvrnuo se na taj susret.

- Nakon dugo vremena odigrali smo i tu prvu utakmicu. Mislim da je ona izuzetno bitna jer dugo vremena nismo igrali i zbog toga nam je bilo bitno da je odigramo. Nadam se da ćemo utakmica imati i u narednom periodu zbog situacije koja vlada - kazao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović, te dodao:

- Ono što je bitno jeste da smo kroz tu utakmicu vidjeli neke stvari koje su nam potrebne da radimo i da u narednom periodu popravljamo stvari koje nisu dobre. Naravno, bilo je i dobrih stvari. U svakom slučaju važno je da smo odigrali taj susret.

Dušan Hodžić smatra kako je provjera sa Bosnom bila prilično dobra.

- Dosta smo taktički dobro odradili taj meč, samo je realizacija izostala, što i nije neko veliko iznenađenje poslije pet mjeseci bez utakmica. Nama je bio cilj da se što bolje istrčimo. Što se tiče nastavka priprema ja se iskreno nadam da ćemo ispuniti sve zadatke koje pred nas stavi stručni štab - rekao je Hodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.