open-navfaktor-logo
search
Izjave "šefova"
Marinović: Igrači su pokazali ogroman karakter; Musemić: Naivno smo izgubili
Revaš-susret polufinala Kupa BiH između Sarajeva i Tuzla Cityja pripao je Bordo timu, koji je poslije preokreta slavio s 3:1.
21.04.2021. u 19:10
get url
text

Ekipa Vinka Marinovića je preokret kreirali s tri pogotka u rasponu od svega osam minuta.

- Prvo bih čestitao igračima, mislim da su u ovoj utakmici pokazali ogroman karakter. Tuzla je mogla imati utakmicu pod kontrolom nakon vodstva, ali uspjeli smo se podići karakterom, tako da će nam ovo biti mnogo značajno u nastavku sezone sa aspekta samopouzdanja, s obzirom na sve kadrovske probleme. Igračima čestitam na ovoj pobjedi. Moramo vidjeti šta je sa povrijeđenim igračima i nadam se da ćemo biti na ovakvom nivou i protiv Zrinjskog - kazao je Marinović za Arena Sport nakon utakmice.

Ekipa Husrefa Musemića je početkom drugog dijela stigla do gola kojim je anulirala prednost, no kasnije je doživjela pravu katastrofu.

- Čestitam Sarajevu na pobjedi. Onog trenutka kada mi imamo rezultat bespotrebno smo žurili i htjeli smo da postignemo drugi gol ostavljali im prostor umjesto da oni nama ostavljaju prostor. Dva puta su nas kaznili, dosta naivno smo izgubili utakmicu. Onog trenutka kada smo sve imali u svojim rukama da igramo do kraja i možda na penale da prođemo dalje. Možda nedovoljno iskustva, koncentracije ili discipline - rekao je Musemić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.