open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Marinković-Lepić: Ovo je opstrukcija Federalnog parlamenta
Zastupnica Mirjana Marinković-Lepić u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Sarajevu iznijela nezadovoljstvo odgovorom koje je dobila u vezi sa zahtjevom Zastupničkog doma FBiH za održavanje sjednica u Parlamentu BiH.
14.10.2020. u 14:04
get url
text
Mirjana Marinković-Lepić
Mirjana Marinković-Lepić

Posjećamo, Zastupnički dom FBiH se u više navrata preko svoje službe obratio Zajedničkoj službi Parlamenta BiH za održavanje sjednica u velikoj sali jer imaju 98 zastupnika i ne mogu ispoštovati epidemiološke mjere u sali Parlamenta FBiH. Svaki put su odbijeni bez obrazloženja, a iz razloga što nije postojala saglasnost Kolegija Zajedničke službe PS BiH.

Danas Zastupnički dom FBiH svoju sjednicu održava u jednom od sarajevskih hotela.

- Odgovor koji sam dobila, a tiče se zahtjeva za održavanje sjednica Zastupničkog doma FBiH u ovoj sali je nepotpun, štur, nema obrazloženja. Odgovoreno je da nije dozvoljeno zbog pridržavanja epidemioloških mjera entiteta u cilju zaštite od COVID-19. Nije navedeno koje su mjere. Ova sala je izuzetak u smislu visine, prostranstva. Trebalo je tražiti zvanično tumačenje od organa koji su propisali mjere, da li je moguće održati sjednice Zastupničkog doma FBiH u ovoj sali. Ovo je opstruiranje rada Federalnog parlamenta - poručila je Marinković Lepić.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.