Njena izjava se odnosi na nedavno okončani tender Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH za nabavku tri skupocjena vozila za potrebe predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojšu Radmanovića (SNSD), dopredsjedavajuću Borjanu Krišto (HDZ BiH), te predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića (SNSD). Ukupna cijena za tri vozila iznosi 329.175 KM.

- To je ono što izaziva opravdan revolt građana prema svima koji žive od političkog rada. Građani, zahvaljujući ljudima poput Radmanovića, Krišto i Špirića, na cjelokupnu politiku gledaju kao na sredstvo za isključivo lično bogaćenje i obezbjeđivanje komfora kakav nemaju ni ključni ljudi u vlastima najnaprednijih zemalja - rekla je Marinković-Lepić.

Dodala je da kupovinu skupocjenih automobila smatra također ugrožavanjem života građana, jer su kupljeni njihovim novcem, a on im je sada potreban za liječenje, za zadržavanje radnih mjesta, za goli opstanak.

- Moram stoga naglasiti potrebu da se kao političarka ograđujem od takvog načina vođenja politike i da će moj rad i dalje biti usmjeren na onemogućavanje ovakvih procesa. Klub zastupnika Naša stranka-Nezavisni blok, čija sam i ja također zastupnica, već se jednom ogradio time što smo glasali protiv ove budžetske stavke. Međutim, sad kad je ona realizirana, potrebno je još jednom na to podsjetiti - navela je Marinković-Lepić, saopćeno je iz Naše stranke.