Marija Perić, uspješna Bosanka: Moje "Lovelyce" omiljene su među damama u regionu

objavljeno: 16.06.2018. u 15:12

Torba je jedan od najvažnijih modnih dodataka svake žene, a one koje nose markicu "Lovely bags," posebno su omiljene i tražene među damama u regionu.

Iza ove male manufakture stoji Marija Parić iz Tomislavgrada, žena koja je prvu Lovely torbicu napravila 2011. tek onako da bi za vlastite potrebe imala nekoliko njih u ormaru.

Završivši akademsko školovanje u Splitu, a potom u Mostaru, stekla je zanimanje diplomiranog menadžera za odnose s javnošću i zaposlila se u račnunovodstvu jedne firme.

Zanimanje – dizajnerica torbica – rodilo se spontano, iz ljubavi prema modi, koje je Mariju nagnalo da se, uz monotoni uredski posao, upusti u pokretanje samostalnog biznisa.

– Kako sam nailazila na brojne komplimente nosivši torbice, sve je upućivalo da bi moja tadašnja mala modna ostvarenja mogla imati i kupce. Odvažila sam se napraviti konkretnu kolekciju koju ću ponuditi javnosti, torbicama sam dala ime "Lovely bags" jer su mi bile ljupke i neodoljive. Njihovim predstavljanjem na društvenim mrežama pokrenula se lavina oduševljenja i pozitivnih kritika, pa sam vrlo brzo stekla prve kupce i zaljubljenice u moj dizajn. Godine 2013. registrirala sam firmu i zaposlila prve radnice – otkriva Marija na početku razgovora za Coolstyle.

Ubrzo je "Lovely bags" postao jedan od najprepoznatljivijih specijaliziranih modnih brandova u regiji.

– Naravno, da iza toga stoji jedna mala vojska. Niko ne može sve sam. Firma je organizirana po fazama proizvodnje, prodaje, marketinga da bi radnice mogle svaka svoj dio posla uraditi najbolje što može, i da bi firma funkcionirala onako kako svi želimo, što se i ostvarilo - kaže Marija, a cjelokupan tekst pročitajte na portalu Coolstyle.