open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS
Marihuanu i spid prodavali i djeci: Ukinuta presuda na 10 i po godina zatvora za trgovinu drogom
Vrhovni sud RS ukinuo je presudu Srđanu Boškovu (38), Nailu Kapi (22) i Ameru Isakoviću (22) na ukupno 10 i po godina zatvora zbog trgovine drogom, koju su davali i maloljetnicima.
19.02.2021. u 11:56
get url
text

- Uvažena je žalba branilaca optuženih, ukinuta presuda i predmet vraćen na ponovno suđenje - kazala je sekretarka Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Njih je u junu prošle godine prvostepeno osudio Okružni sud u Banjoj Luci, a uhapšeni su 2019. godine u akciji "Klub".

Prvostepenom presudom su sva trojica osuđeni na kazne od po tri i po godine zatvora i oglašeni krivim za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, dok su Isaković i Kapo osuđeni i za omogućavanje uživanja droge.

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka terete se da su djela počinili od početka 2018. godine do marta 2019. godine, te neovlašteno kupovali i prodavali marihuanu i spid.

Drogu su, kako stoji u optužnici, prodavali i djeci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumiranje marihuane i spida.

Dodaje se da je Boškov angažovao Kapu i Isakovića radi dalje prodaje, a oni su drogu za iznose od 10 do 50 maraka prodavali i maloljetnicima.

- Osumnjičeni Isaković i Kapo zajedno su organizovali žurke za više lica u stanu u Ulici Patrijarha Arsenija Čarnojevića, na kojima su omogućavali djeci i većem broju osoba da konzumiraju marihuanu i spid. Stavljali su ih na sto tako da su svi koji su bili na žurkama konzumirali, tako što su pušili džointe u koji je bila umotana marihuana i ušmrkavali spid – stoji u optužnici.

Dodaje se da su Boškov, Kapo i Isaković zajedno prodavali drogu, osumnjičeni Isaković posredovao u prodaji i kupovini, stavljao u promet i prodavao drogu, a Kapo i Isaković zajedno prodavali opojne droge djeci i zajedno ih davali na uživanje djeci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumaciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.