Uživanje u marihuani prisutno je u svim američkim sportovima, a pogotovo u NBA ligi. Bivši američki košarkaš Kenyon Martin priznao je da 85% košarkaša puši marihuanu.

Riječ je o psihoaktivnoj tvari koja, dokazano, ne utječe na sportsku izvedbu sportista, ali ona je i dalje zabranjena u NBA ligi. Pravilnik propisuje suspenziju od nekoliko utakmica ako igrač padne na testu, ali fora je u tome što NBA košarkaše niti ne testira na tu vrstu droge.

MNogi košarkaši zatražili su od organizacije da marihuanu ukloni sa spiska nedozvoljenih sredstava, a među njima je i Kevin Durant (30) koji je marihuanu usporedio sa kaom.

- Većina mojih saigrača pije kafu svakog dana uoči utakmice i nakon nje. Oni su ovisni o kofeinu, u čemu je razlika? Marihuana je biljka koja okuplja ljude u radosti i zadovoljstvu - rekao je Durant pa se zauzeo za marihuanu.

- Marihuana ne šteti nikome, već pomaže i spaja ljude. Mislim da se o tome ne bi trebalo pričati u današnje vrijeme. Marihuana je jedna od onih supstanci koje ili voliš ili ne voliš. Ako je voliš, uživat ćeš u njoj, a ako je ne voliš, nećeš je ni probati ili ćeš brzo odustati - rekao je timski kolega našeg Džanana Muse i jedna od najvećih zvijezda NBA lige.