open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Marić pitao ministricu Sofić: Može li se zaustaviti tranša iz budžeta KS za KCUS?
Da li je u pitanju neposluh i da li razmišljate o sankcijama, jer se izdvajaju ogromna sredstva, a ne poštuje se osnivač, rekao je Marić
15.05.2019. u 12:29
get url
text

Počeo je nastavak sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koja je prekinuta jučer i nastavljena je raspravom o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2018. godinu.

Ministrica zdravstva Amela Sofić, kazala je na početku da je Zavod zadravstvenog osiguranja pozitivno poslovao.

Zastupnik Zvonko Marić, pitao je ministricu zašto Skupština KS ne raspravlja o izvještaju o radu Kliničkog centra Sarajevo i dodao:

- Ne vidim izvještaj Kliničkog centra da li je to zbog tehničke prirode ili je u pitanju nešto drugo, podijeljene nadležnosti Kantona Sarajevo i Vlade FBiH. Da li je u pitanju neposluh i da li razmišljate o sankcijama, jer se izdvajaju ogromna sredstva, a ne poštuje se osnivač. Možete li zaustaviti tranšu Kliničkom centru zbog neposluha – pitao je Marić.

Ministrica Sofić je odgovorila da Klinički centar podnosi izvještaj Skupštini KS, a prije toga Vladi KS, i tako je bilo i predhodnih godina.

Marić nije bio zadovoljan odgovorom ministrice i kazao je da on njoj može pričati kako je bilo ranije, jer je dugo zastupnik u Skupštini KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.