open-navfaktor-logo
search
Produženje ugovora
Marcos Alonso u Chelseaju do 2023. godine
Zahvaljujući fenomenalnim izdanjima u dresu Chelseaja, 27-godišnji Alonso je početkom ove godine po prvi put pozvan u reprezentaciju Španije.
24.10.2018. u 14:07
get url
text
Marcos Alonso
Marcos Alonso

Španski fudbaler Marcos Alonso potpisao je novi ugovor sa Chelseajem do 2023. godine. Sjajni lijevi bek imao je važeći ugovor sa londonskim klubom do 2021. godine, ali je zahvaljujući odličnim igrama dobio novi znatno unosniji, ali i na dvije godine duži period, prenosi Anadolu Agency (AA).

Upravo zahvaljujući fenomenalnim izdanjima u dresu Chelseaja, 27-godišnji Alonso je početkom ove godine po prvi put pozvan u reprezentaciju Španije.

- Veoma sam sretan što ću duže ostati ovdje i nastaviti da igram za jedan od najboljih klubova na svijetu. Dvije prethodne sezone bile su odlične i radujem se nastavku - rekao je Alonso za zvaničnu internet stranicu Chelsea.

Španac je na Stamford Bridge stigao 2016. godine iz Fiorentine. Prije toga je imao zanimljiv put. Karijeru je počeo u Real Madridu za koji je nastupio samo jednom, a potom je preselio u Englesku, tačnije obukao je dres Boltona. Nakon toga slijedi prelazak u već spomenutu Fiorentinu, koja ga je u jednom periodu posudila Sunderlandu. Alonso je “eksplodirao“ dolaskom u Chelsea za koji je do sada odigrao 92 takmičarske utakmice i postigao 15 golova. Za reprezentaciju Španije nastupio je tri puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.