open-navfaktor-logo
search
Aktivirana klauzula
Marco Rose novi trener Borussije Dortmund
Aktuelni trener Borussije M'gladbach Marco Rose na kraju ove sezone preseliti će na klupu imenjaka iz Dortmunda, potvrdio je njegov trenutni tim.
15.02.2021. u 16:13
get url
text

Rose je na klupu Borussije M'gladbach stigao 2019. godine iz austrijskog RB Salzburga, a do sada je ekipu vodio u 72 susreta.

Ovaj 44-godišnji stručnjak koji će na klupi naslijediti Edina Terzića, trenera bh. korijena, trenersku karijeru gradio je kroz omladinske selekcije austrijskog kluba od 2013. godine, da bi 2017. godine dobio priliku voditi prvi tima Salzburga.

Prema informacijama iz njemačkih medija bundesligaš iz Dortmunda aktivirao je optkupnu klauzulu u Roseovom ugovoru koji važi do 2022. godine, a za svog novog trenera "žuto-crni" će ekipi iz M'gladbacha isplatiti pet miliona eura.

- U proteklim sedmicama smo održali mnogo razgovora, kako bi riješili Marcovu budućnost. Nažalost on se odlučio aktivirati klauzulu u ugovoru koji važi do 2022. godine te će karijeru nastaviti na klupi Bporussije Dortmund - potvrdio je Max Eberl, sportski direktor Borussije M'gladbach.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.