open-navfaktor-logo
search
Poznati list
Marca "prognozira" Zidaneov kraj u Real Madridu
Eliminacija iz Kupa Kralja od trećeligaša Alcoyana itekako je pogodila Real Madrid, a pojedini španski mediji već najavljuju kraj Zinedinea Zidanea na klupi velikana.
21.01.2021. u 12:06
get url
text

U tekstu koji je naslovljen "Kraj Zidenea u Madridu" ugledna Marca navodi kako iscrpljenost, istrošenost i distanciranost ukazuju na kraj fracncuskog stručnjaka u Madridu.

Isti izvor, koji je jako blizak Real Madridu, piše kako rukovodstvu Kraljeva nije cilj odmah donijeti drastične odluke, već će sačekati kraj sezone kako bi krenuli u sastavljanje novog Reala.

Iako je ispao iz Kupa Kralja, Real je u prilici da se bori za dva trofeja do kraja sezone, a to su pehari La Lige i Lige prvaka.

Marca istovremeno naglašava kako Zidane neće podnijeti ostavku i tako preuzeti odgovornost za posljednje loše rezultate. Ipak, poznati list naglašava kako u Realu baš i nisu naviknuti da u svega šest dana ostanu bez dvije titule (Superkup Španije i Kup Kralja).

Trenutni sastav Reala nije na pravom kursu kako bi pronašao potrebno samopouzdanje, konstatuje Marca te smatra da je Francuz izgubio konce rukovođenja ekipom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.