open-navfaktor-logo
search
Tri razloga
Maramice za skidanje šminke su brz, ali za kožu loš način čišćenja
Osim što stvaraju puno nepotrebnog smeća, postoje još tri razloga zašto bi te "praktične" maramice trebalo koristiti tek u hitnim slučajevima
24.06.2019. u 20:07
get url
text

Nakon cjelodnevnog napornog rada na poslu ili večernjeg izlaska koji je trajao do ujutro, kada samo čekamo da dođemo kući i što prije se udobno smjestimo u krevet, skidanje šminke je nešto što želimo što prije obaviti. Zbog toga većina žena poseže za maramicama za skidanje šminke. No, osim što stvaraju puno nepotrebnog smeća, postoje još tri razloga zašto bi te "praktične" maramice trebalo koristiti tek u hitnim slučajevima.

Prvi je taj što ne čiste temeljito. Premda se često zovu "maramice za čišćenje", one zapravo ne čiste kožu. S maramicama za skidanje šminke samo ćete razmrljati i raspodijeliti cijeli make-up, ali i prašinu i masnoće nakupljene preko dana po koži. Ako nakon toga lice obrišete s vatom ili s vodicom za lice, vidjet ćete koliko je još make-upa ostalo na licu. Sve to preko noći može začepiti pore. Radije posvetite više vremena čišćenju lica, i umijte se mlakom vodom i gelom za čišćenje.

Drugi razlog je što isušuju oči. Često primijetite lagano peckanje oko očiju nakon što ih prebrišete s maramicom za čišćenje. Kod većine njih morate dobro trljati kako bi skinuli ostatke vodootporne maskare, a to jako isušuje kožu. Naime, koža oko očiju je puno osjetljivija od ostatka lica, pa za nju treba posebna pažnja. Za taj dio lica jako je dobro ulje za čišćenje koje čisti, te ujedno opskrbljuje kožu vlagom.

Treći je taj jer sadrže konzervanse. Kako se na vlažnim maramicama ne bi množile bakterije, dodaju im se velike količine konzervansa. Inače, maramice ne bi mogle nekoliko dana nakon otvaranja biti vlažne i bez nabujalih bakterija, a konzervansi će dodatno osušiti kožu, te mogu izazvati alergijsku reakciju. Maramice za čišćenje imaju svoju dobru stranu. Dobro su rješenje ako putujete i ne želite zauzimati puno prostora u prtljazi i onih dana kada ste preumorni da ne stižete temeljitije oprati lice. No, u svakom slučaju, nisu dobre za svakodnevnu upotrebu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.