open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
Maradonin dres prodat za 55.000 eura, novac ide u dobrotvorne svrhe
Dres legendarnog Argentinca Diega Maradone je na aukciji koja je organizovana putem interneta prodat za 55.000 eura.
27.04.2020. u 11:49
get url
text

Kako pišu italijanski mediji, dres reprezentacije Argentine, koji je prije 33 godine na prijateljskom meču nosio Maradona, prodat je za 55.000 eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dres je za ovu aukciju koja je privukla ogromnu pažnju poklonio Ciro Ferrara, koji je s Maradonom igrao u italijanskom Napoliju.

Ferrara je Maradonin dres dobio u debiju za selekciju Italije u prijateljskoj utakmici koja se igrala 10. juna 1987. godine u Cirihu.

Na aukciji su prodati još neki fudbalski suveniri i skupljeno je ukupno 85.000 eura, koji će ići u dobrotvorne svrhe, tačnije za kupovinu osnovnih potrepština za građane Napulja koji su našli u teškoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa.

Maradona je na Facebooku napisao da je sretan što je na ovaj način upućena pomoć ljudima u Napulju.

- Pobijedili smo za Napoli i voljene Napolitance. Možda je to i najvažnija utakmica koju smo zajedno pobijedili, ujedinjeni kao i uvijek. Hvala ti, Ciro, omogućio si mi da osjetim emociju što sam dio nevjerovatnih ljudi. Osjetio sam radost i strast. Počastvovan sam što sam dao svoj doprinos u pomoći ljudima - kazao je Maradona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.