open-navfaktor-logo
search
Argentinski čarobnjak
Maradona je fudbalsko znanje odlično demonstrirao i na odbojkaškom terenu
Diego Armando Maradona, legendarni argentinski fudbaler, preminuo je prošle srijedi od posljedica plućnog edema koji je uzazvao zastoj srca.
30.11.2020. u 16:08
get url
text

Legendarna "desetka" Gaučosa ostat će ponajviše upamćena po titulu svjetskog prvaka koju je sa selekcijom svoje zemlje osvojio 1986. godine, ali i po uspjesima u dresu Napolija.

Njegovu karijeru obilježili su i brojni skandali i problemi s ovisnošću, no uprkos tome El Pibe je ostao nacionalni heroj Argentine, koji je poštovan širom zemaljske kugle.

Volio je Maradona i druge sportove, a uvažavali su ga i poštovali profesionalci koji se nisu bavili fudbalom.

U danima nakon Maradonine smrti jedan zanimljiv video pojavio se na društvenim mrežama, a čiji je izvor FIVB (Svjetska odbojkaška federacija).

Na sminku se može vidjeti kako Maradona učestvuju u zagrijavanju jedne od ekipa, te kasnije u ulozi tehničara diže lopte odbojkašima koji smečiraju.

No, za razliku od dizača u odbojci koji prilikom dizanja koriste ruke, Maradona je do činio glavom i nogom, a kako bi drugačije?

- Kao što možete vidjeti u priloženom videu, njegova finoća i talent omogućili su nam da bar na trenutak spojimo svijet odbojke i fudbala u jednu koherentnu cjelinu - navodi se u prilog objavljenog vieda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.