open-navfaktor-logo
search
Izgubili strpljenje
Manijaci zatražili kolektivne ostavke rukovodstva FK Željezničara, očekuju ih u roku sedam dana
Na redovnoj sjednici Skupštine FK Željezničar, koja je održana u subotu, Plavi su dobili novog predsjednika.
14.06.2021. u 13:45
get url
text

Novi prvi čovjek kluba sa Grbavice, Nazif Hasanbegović, bio je dio Upravnog odbora na čelu sa Samirom Cerićem, kojem skupštinski delegati nisu izglasali povjerenje.

Nakon sjednice Skupštine na kojoj je izabran novi predsjednik i novi Upravni odbor, koji čine Kerim Karavdić, Fuad Zukić, Kenan Ademović, Ilijas Kovačević, Selen Balić i Josip Jurišić, danas su se oglasili i najvatreniji navijači Željezničara.

Pristalice Plavi nisu zadovoljni razvojem situacije, kao ni stanjem u klubu iz Zvorničke 27 koji je proteklu sezonu završio na sedmom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

- Slijedom svih dešavanja u i oko FK Željezničar u posljednje vrijeme, koje su klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj historiji, UNFKŽ zahtjeva raspuštanje svih organa kluba što podrazumijeva ostavke svih članova Skupštine, UO i NO - navode Manijaci u svom saopćenju, te dodaju:

- UNFKŽ dalo je dovoljno vremena za dogovor uz očekivanje da će se lični interesi napokon odbaciti i da će se početi raditi u interesu kluba. S obzirom da se klub nije pomakao sa mrtve tačke i da se posljednjim dešavanjima prešla crvena linija, ovim putem tražimo neopozive ostavke sve i jednog člana u organima kluba. Sve ostavke očekujemo u roku od sedam dana i naglašavamo da ovo nije molba već zahtjev. U roku od 30 dana, očekujemo organizaciju nove sjednice skupštine kluba na kojoj će se imenovati potpuno novi saziv. Nakon imenovanja novog saziva, očekujemo i imenovanje potpuno novog UO i NO. Kako klub ne bi bio blokiran u navedenom periodu, očekujemo da će postojeći UO i NO, kao vršitelji dužnosti, voditi klub u dobroj vjeri i omogućiti nesmetan početak takmičenja u novoj sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.