open-navfaktor-logo
search
Legenda bh. sporta
Manijaci se oprostili od Ivice Osima: Slavit ćemo tvoje ime dok u nama srce bije
Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara na Koševu počeo je minutom šutne u čast nedavno preminulog Ivice Osima, a navijačka grupa Manijaci istinskoj legendi Plavih poklonila je parolu.
10.05.2022. u 21:10
get url
text

- Slavit ćemo tvoje ime dok u nama srce bije - istaknuto je u oproštajnoj poruci na južnoj tribini stadiona Koševo.

Ivica Osim preminuo je 1. maja, u 81. godini života.

Komemoracija, sahrana i ispraćaj na vječni počinak legende FK Željezničar, bh. sporta, grada Sarajeva i BiH održat će se u subotu u Sarajevu.

Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere našeg Osima od njegovih igračkih dana, preko Željinih uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu.

Broj gostiju je ograničen i samo gosti koji su potvrdili prisustvo će moći ući na komemoraciju legendarnom Ivici Osimu. Direktan prijenos komemoracije možete gledati na BHT 1.

Ispraćaj sa Stadiona Grbavica organizovan je u subotu. Okupljanje ispred stadiona je u 12 sati, polazak u 12.30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana BiH bit će upriličen sa Grbavice do Gradskog groblja Bare, ulicama Topal Osman paše, Vilsonovo šetalište i Alipašina.

Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.