open-navfaktor-logo
search
Željini navijači
Manijaci pred Posušje: Dušmani iz Saveza nanijeli su nam mnogo nepravde, ali...
Fudbaleri Željezničara proteklog vikenda su odmarali (odgođen derbi protiv Sarajeva), a u subotu će na Grbavici ugostiti Posušje u 19. kolu Premijer lige BiH.
14.11.2022. u 11:37
get url
text

Ujedno, to će biti i posljednja utakmica jesenjeg dijela sezone na kojoj će Manijaci, najvatreniji fanovi Plavih, proslaviti 35. rođendan.

- Svi na Posušje, Manijaci slave rođendan! Trideset peta godišnjica navijačke grupe "The Maniacs". Nije mala stvar! Veliki jubilej je pred nama! 35 godina od kada su najzagriženiji navijači Fudbalskog kluba Željezničar odlučili da centralizuju grupu s ciljem da pruže još bolju podršku svom voljenom klubu.

Ove sezone nam je Željo priredio dosta radosti, dok su nam dušmani iz Saveza nanijeli mnogo nepravde i svojski se trudili da pokleknemo, ali do toga nije došlo!

Kulminacija orkestriranih pljački na račun našeg kluba ove sezone desila se u prošlu nedjelju, na sred naše Grbavice, što je za posljedicu imalo neke nemile scene zbog kojih je Željo kažnjen novčano kao i zatvaranjem sjeverne tribine.

Pored ovoga ne smijemo zaboraviti ni one koji u ovako teškim momentima za klub nemaju razumjevanja za svoja potraživanja, a nastoje se predstavljati kao Željovci.

Prije činjenice, da u subotu obilježavamo rođendan grupe, moramo pomenuti koliko je bitna utakmica pred nama i koliko nam trebaju tri boda. Neće biti lako, ekipa je psihički potresena, zato je na nama da napunimo ostale tri tribine našeg stadiona i pružimo podršku igračima na terenu, ohrabrimo ih i pokažemo da smo u ovome skupa!

Svi na Jug u subotu, da pokažemo inat silan bosanski!

Manijaci spremaju spektakl, zato nemojte kasniti na utakmicu! Ponesite šalove i na tribini pažljivo slušajte upute sa šipke - saopćili su Manijaci na svojoj Facebook grupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.