open-navfaktor-logo
search
Odluka navijača
Manijaci poručili Upravi Željezničara: Vaš sat je odzvonio!
Mi hoćemo rezultat na terenu, ne sutra, ne iduće sezone, ne i one tamo, već danas, poručili su Manijaci 
14.11.2018. u 10:39
get url
text

Fudbaleri Željezničara u rezultatskoj su krizi. Plavi su doživjeli tri uzastopna, a bodove sa Grbavice nosili su GOŠK, Tuzla City, Zvijezda 09... 

Najvatreniji navijači Plavih, popularni Manijaci, u nedjeljnoj utakmici protiv Tuzla Cityja skandiranjem Uprava napolje na startu utakmice napustili su Jug. Sada su se oglasili na svojoj Facebook stranici, a saopćenje prenosimo u cijelosti.    

- Manijaci su imali vremena, imali strpljenja, dovoljno slušali, dovoljno gledali i na kraju donijeli odluku: Uprava napolje! FK Željezničar je klub svih nas, klub jedne filozofije koja je nažalost izgubila smjer. Naša odluka nije donesena zbog jednog poraza, zbog jedne loše utakmice, već kontinuirano lošeg vođenja kluba u rezultatsku dubiozu u svim starosnim kategorijama, a pogotovo seniorskom timu. Da, stadion se dogradio, sa sinergijskim i zajedničkim radom, transparentnost poslovanja pokazana u minimalnoj formi i, naravno, veliko hvala svima nama, a pogotovo vama.

Ali... Tu sad pozitivna priča prestaje, mi hoćemo rezultat na terenu, ne sutra, ne iduće sezone, ne i one tamo, već danas. A obećavali su ga zadnje tri sezone. Niste ispunili rečeno i vaš sat je odzvonio. Jednostavno.

Obećanja nam više nisu potrebna, želimo promjene u Upravi. Ko će doći poslije, ko će biti ti ljudi, to će Skupština predložiti i usvojiti. Mi na ovoj tribini stojimo iza kluba već 30 i više godina pod ovim imenom i prošli smo sve u navijačkom svijetu. Neki od nas nisu tu, ali nisu nikad zaboravljeni i ako Bog da, bit ćemo tu još. U prethodnom periodu kroz ovaj klub je prodefilovalo igrača i trenera koji nisu dorasli ovom dresu te samim tim rezultat je takav, a odgovornost nikakva.

Mi nismo birali, mi nismo dovodili, mi nismo raskidali ugovore, mi nismo suspendovani. Ali jesmo davali podršku, jesmo putovali i jesmo krivi jer volimo 11 plavih. I da, jesmo ružili igrače, jesmo ih kritikivali, ali ih nismo birali. Ovo nije bojkot utakmica, ovo nije destrukcija kluba, ovo je nezadovoljstvo sportskim neuspjehom kojeg nam priređujete i zato pozivamo sve Manijake na sljedeću utakmicu FK Željezničara u Krupu, kao i na našu Grbavici. Uprava napolje - piše u saopćenju navijačke grupe Manijaci koje je objavljeno na njihovoj Facebook stranici. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.