Navijačka grupa Manijaci nedavno je postala generalni sponzor Željezničara.

Zbog toga su Manijaci pokrenuli akciju u cilju prikupljanja 300.000 KM, koliko košta generalno sponzorstvo.

Manijaci su pokrenili akcija koja se sačinjava od poziva na broj 17045, a poziv košta dvije KM. Trajat će deset dana, ali će brojevi biti aktivni do Nove godine.

Do sada je ostvareno 19.913 poziva, čime u grupi nisu zadovoljni s obzirom na to da je cilj 150.000.

- Zbog transparentnosti i obaveze prema našim aktivnim članovima koji svake godine obnavljaju članstvo u grupi, dužni smo da transparentno izađemo sa dosadašnjim podacima o akciji.
Do sada je od početka akcije ostvareno 19.913 poziva. (Telemach: 480, Mtel: 908, Eronet: 1288, BH Telecom: 17237). Uzimajući u obzir i uplate na račun iz BiH i inostranstva dosadašnji iznos koji se skupio za ovu akciju je 66.762 KM. Ostalo je još nekoliko dana do kraja akcije, a zacrtani cilj se mora ispuniti!

- Nema predaha, svima nama je obaveza da svaki dan po nekoliko puta okrenemo broj ili animiramo ljude oko sebe da učine isto ili da uplate sredstva na račun. Sudbina kluba najviše zavisi od nas samih. Dosadašnji učinak nije zadovoljavajući i moramo biti ažurniji i aktivniji nego prethodnih dana! Uključite se - poručeno je iz navijačke grupe Manijaci.