open-navfaktor-logo
search
Poziv navijačima
Manijaci ne mogu bodriti Želju protiv Borca, spektakl najavili za četvrtak
Fudbaleri Željezničara u subotu od 17 sati u Bosanskom Novom će igrati derbi protiv Borca.
16.08.2022. u 11:54
get url
text

Plavi neće imati podršku sa tribina, s obzirom na to da je FSBiH zabranio organizovani odlazak gostujućih navijača za zamjenske stadione (Borac ne može igrati na svom stadionu na kojem se izvode radovi postavljanja hibridne trave).

Ipak, Manijaci, najvatreniji navijači tima sa Grbavice, poručili su kako će na na drugi način podržati ekipu pred duel sa Banjalučanima. Za četvrtak su najavili spektakl i dolazak na trening.

- U životu je bitno raditi stvari na vrijeme... Bitno je prepoznati momenat kada se nešto treba uraditi da bi se postigao željeni efekat.

Osjeti se kako smo u protekle dvije godine sazreli kao publika na svim tribinama Željine Grbavice. To dokazuje i sama posjeta u trenucima kada se Željo grčevito bori sa raznim nedaćama, gdje je rezultat u drugom planu, podrška ne izostaje i jako su male oscilacije u broju posjetilaca na stadionu što je ogroman napredak i dokaz da se na Grbavicu dolazi iz ljubavi prema Želji, a ne zbog rezultata i protivnika.

Vratimo se na početak teksta i priče o prepoznavanju momenta... Ovo je taj momenat!

Trening pred utakmicu sa Borcem na pomoćnom terenu, iza zapadne tribine u četvrtak u 17 i 30 sati, je taj momenat!

Spriječeni smo da putujemo na gostovanje na kojem bismo im sigurno bili od pomoći. Ovo je dakle poziv pomenutoj publici sa svih tribina Željine Grbavice da se pojave na treningu i pružimo podršku, te ohrabrimo igrače pred bitno gostovanje, nakon kojeg odmah slijedi i derbi kući. Stoga će ovo biti također i poziv da napunimo Grbavicu za gradski derbi.

Ovo je momenat kada se trebamo odazvati i pokazati da nam je stalo. Termin je odličan. Tražite načine, a ne izgovore. Svi na trening!

Protivnici, trofeji, slava, rezultati... Na Grbavici se Željo iz drugih razloga prati! - poručili su Manijaci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.