open-navfaktor-logo
search
Modna čarolija u Zemaljskom muzeju
Manekenke nosile kreacije Belme Tvico Stambol
Renomirana modna dizajnerica, Belma Tvico Stambol, večeras je u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH predstavila nove kreacije iz kolekcije proljeće/ ljeto 2019.
15.08.2018. u 22:13
get url
text

{$galerijaFotografija}

Pred okupljenom masom, među kojima su bile brojne poznate ličnosti, poput našeg oskarovca Danisa Tanovića sa suprugom, Fuada Backovića Deena, Emine Ganić, Aide Hadžihafizbegović, kćerke glumca Emira Hadžiafizbegovića, Mahira Sulejmanovića, Dalije Hasanbegović Konaković, poznatog frizera Admira Karišika, Une Bejtović, Samre i Eldina Demirovića, Naide Kundurović…, lepršave haljine pronijela su najpoznatija imena naše, regionalne i svjetske modne scene, među kojima je bila i Amra Silajdžić Džeko.

Kolekcija, nazvana "Strata", premijerno je predstavljena u Sarajevu, a potom putuje u Pariz, piše Coolstyle.

Belma ovim ujedno obilježava deset godina svog modnog branda, a iza sebe ima više od 25 kolekcija.

– Presretna sam što sam imala priliku da prvo Sarajevu pokažem kreacije. U septembru ili oktobru ću ih prezentirati u Parizu. Nadam se da će se, ono što sam večeras pokazala, nositi naredno ljeto – kazala je Tvico Stambol zahvalivši se svim saradnicima.

Belma je kao djevojčica sanjala da dizajnira odjeću koju će nositi poznate ličnosti. Vrijednim radom njen san postao je stvarnost, pa tako kreacije s njenim potpisom nose brojne ljubiteljice visoke mode u našoj državi, regiji, ali i svijetu.

1000_1534363624belma-tvico-stambol-15082018-JB-20180815192855_0J4A6366.jpg
1 od 23
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.