open-navfaktor-logo
search
Propust službe
Mandić o ruglu u Titovoj: Nisam znao da je vlasnik objekta Enes Hodžić
Srđan Mandić, načelnik sarajevske općine Centar, izjavio je da postavljanjem spornog objekta u Titovoj ulici, odnosno u Velikom parku nije napravljena nikakva šteta po budžet Općine. Istakao je i kako je bio fasciniran medijskom pažnjom koju je dobio ovaj slučaj.
30.08.2021. u 19:00
get url
text

Na upit da li je sporni objekat u Velikom parku imao sve potrebne općinske dozvole, kako je to tvrdio njegov vlasnik, Mandić je kazao:

- Tih zahtjeva dolazi jako veliki broj, pogotovo što je u zahtjevu stajalo ime firme, a ne kolege Enesa Hodžića. Dakle, nisam znao da je on vlasnik. U redovnoj proceduri dostavljen je zahtjev i odobreno je za nešto što nije trebalo ovako izgledati. Na te odluke nemam utjecaja, niti mogu reći da se dobiju ili ne dobiju.

VEZANI TEKST - Mandić tvrdio da ništa ne zna o objektu u Titovoj, a saglasnost potpisala njegova pomoćnica

Prodajni objekat Enesa Hodžića, koji je bio na listi kandidata Naše stranke na prošlim izborima, do održavanja Sarajevo Film Festivala nalazio se na uglu ulica Radićeva i Mis Irbina, no Mandić kaže da ne zna je li nova lokacija ponuđena kao kompenzacija, odnosno da je "moguće da jeste".

- Njegov objekat je trebao nešto drugo da bude, a ne ovo ruglo. Slažem se da je ruglo i on bi svakako bio uklonjen. Skica koja je dostavljena je sasvim drugačija i to je propust službe. Pooštrit ćemo procedure. Prihvatam odgovornost da se mora pojačati nadzor u procesu kada se izdaje dozvola do postavljanja objekta - rekao je za N1.

Upitan hoće li Enes Hodžić nakon svega moći postaviti novi objekat u skladu sa prethodnom dozvolom, Mandić kaže da je ovaj slučaj zatvoren.

- On može podnijeti novi zahtjev. Mislim da je nakon ovoga i njemu jasno… - kazao je Mandić.

A na pitanje zašto ne bi mogao postaviti objekat za koji je dobio dozvolu, Mandić je rekao: - To ćemo vidjeti.

- Troškove uklanjanja objekta je preuzeo sam Hodžić. Osim zabave za stanovništvo nikakve štete nije bilo - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.