open-navfaktor-logo
search
Nova Vlada
Mandatar Kadrija Hodžić: Poznata prva imena kandidata za ministre u TK
Slađan Ilić, novi predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, povjerio je danas Kadriji Hodžiću, svom stranačkom kolegi iz SDP-a, mandata za sastav nove Vlade TK.
18.01.2021. u 16:04
get url
text
Ilić povjerio mandat Hodžiću

Vlada TK, na čijem je čelu bio Denijal Tulumović iz SDA, podnijela je ostavku Skupštini TK na sjednici prošlog petka. Novu vlast će činiti SDP, PDA, Naša stranka i SBB, a njima se priključio i zastupnik Smajo Mandžić, koji je ranije iz PDA, prešao u SDA, a sada je čini se ponovo promijenio dres. S Mandžićem, skupštinska većina u TK trenutno broji 19 ruku.

- Želimo krajnju trenasparentnost i otvorenost u djelovanju vlade za medije i sve građane. Radimo na mehanizmima kako to uraditi. Podići ćemo odgovornost svakog od nas do krajnjih granica. Poenta će biti na zdravstvu i poduzetništvu, odnosno jačanju prihodovne strane budžeta - rekao je Hodžić.

On je rekao da će detaljni razgovori biti obavljeni sutra, kada će biti poznato ko će činiti vladu.

- Treba nam vremena da se usaglasimo i sami znate da to nije lagan proces - rekao je Hodžić.

Faktor nezvanično saznaje, iz izvora unutar nove većine, da je tuzlanski glumac i direktor Tuzla film festivala Boris Balta kandidat za ministra kulture, sporta i mladih. Docent na Prirodnomatemaričkom fakultetu u Tuzli i SDP-ovac Elvis Baraković kandidat je za ministra obrazovanja i nauke.

Više imena, koja se spominju kao kandidati za ministre, bit će poznata u narednih nekoliko dana.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.