navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sprečava pretilost

Mandarina je idealna poslastica, malo kalorija, mnogo vitamina, pomaže kod stresa

Mandarine su bogate vitaminom C, štite naš imunitet u sezoni prehlada, pomažu nam u održavanju vitke linije i jako su ukusne.

Objavljeno: 28.09.2022. u 17:02
get url
text
Mandarine

Mandarina za vitku liniju
Kao idealna namirnica za jačanje imuniteta i vitku liniju preporučuje se i mandarina koja je sastavom slična naranči: obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijem, a tu su i vitamini B grupe, te kalcij, magnezij, cink, bakar i željezo.

Snižava loš holesterol
Istraživanja su pokazala da koža mandarina sadrži hranjive spojeve koje učinkovito snižavaju "loš holesterol", objavljeno je u časopisu Diabetes.

Sprečava pretilost
Istraživanjima je otkriveno kako hranjiva tvar skrivena u mandarinama sprečava pretilost, nudi zaštitu od dijabetesa tipa 2 i ateroskleroze. Riječ je o bolestima koje su odgovorne za pojavu srčanog, ali i moždanog udara.

Popravlja raspoloženje
Vjerovali ili ne, mandarine mogu popraviti vaše raspoloženje, tvrde iz Klinike Mayo. Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i tjeskobe. Ako imate loš dan i želite se osjećati opuštenije, pokušajte s mandarinama!

Teže mandarine su bolje
Kod kupovine mandarina birajte one teže jer sadrže više vode i soka. Kako ne bi izgubile vrijedne nutrijente, mandarine držite podalje od direktnog svjetla. Konzumirajte ih svakako unutar sedam dana od dana kupnje.