open-navfaktor-logo
search
Na udaru javnosti
Mancini želi vremena da razmisli da li će ostati selektor Italije
Roberto Mancini, selektor fudbalske reprezentacije Italije, aktuelnog evropskog prvaka, izjavio je da mu treba vremena da razmisli o budućim potezima nakon šokantnog poraza od Sjeverne Makedonije u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
26.03.2022. u 15:44
get url
text

Sjeverna Makedonija je prije dva dana u Palermu pobijedila sa 1:0, golom u sudijskoj nadoknadi, čime se prvi put u historiji dogodilo da Italija dva puta zaredom ne ide na Svjetsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog tog neuspjeha ponajviše je na udaru kritika italijanski selektor Mancini koji ima ugovor do 2026. godine, ali možda ipak odluči ostati na klupi reprezentacije s obzirom na zasluge koje ima za osvajanje posljednjeg Evropskog prvenstva.

Mancini je na Instagramu poručio da je osvajanje EURO-a bio jedan od najljepših uspjeha u historiji reprezentacije Italije.

- Prije nekoliko sati probudili smo se u jednom od najdramatičnijih trenutaka. Prešli smo od čistog entuzijazma do frustrirajućeg razočaranja. Zaista je teško ovo prihvatiti, ali priznavanje poraza je također dio sportskog i ljudskog razvoja. Uzet ćemo malo vremena da shvatimo i jasno razmislimo. Jedina ispravna stvar koju sada možete učiniti je da podignete glavu i radite za budućnost - poručio je Mancini.

List Gazzetta dello Sport piše da će se nakon prijateljske utakmice sa Turskom, koja se igra 29. marta, utvrditi da li će Mancini nastaviti selektorski posao.

Ako Mancini odstupi, kao najveći kandidat za nasljednika spominje se Fabio Cannavaro, bivši italijanski reprezentativac koji je posljednjih godina trenersko iskustvo skupljao u Kini i to u bliskoj saradnji s još jednom legendom italijanskog fudbala Marcellom Lippijem, koji bi, prema pisanju medija iz Italije, mogao postati tehnički direktor državnog tima.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.