open-navfaktor-logo
search
Azzurri pred duel s BiH
Mancini polako razmišlja o Euru, Florenzi upozorio posebno na jednu stvar
Fudbalska reprezentacija Italije sutra će od 20.45 sati na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi ugostiti selekciju Bosne i Hercegovine.
03.09.2020. u 18:35
get url
text

Prvi meč Zmajevau drugoj sezoni Lige nacija bit će ujedno i debitantski za selektora Dušana Bajevića na klupi našeg nacionalnog tima.

Italijani su u proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo predvođeni Robertom Mancinijem upisali dvije pobjede u duelima sa najboljim bh. fudbalerima.

- Nadam se da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali prije deset mjeseci i da ćemo i dalje uživati u podršci ljudi. Do sada je naša reprezentacija igrala jako dobro, no uvijek postoji prostora za napredak kako na tehničkom, tako i na taktičkom planu. Radim i treniramo svakodnevno kako bi napredoval. Liga nacija je važno takmičenje jer će se finalna faza igrati u Italiji - kazao je Mancini, što dovoljno govori koliko ozbiljno shvata i sutrašnji duel.

Italijanski selektor, čiji je tim u posljednjih 13 utakmica upisao 12 pobjeda i jedan remi, govorio je malo i od Evropskom prvenstvu koje je odgođeno za sljedeću godinu.

- Andrea Belotti i Ciro Immobile imaju zagarantovana mjesta, no vrata reprezentacije Italije su otvorena za sve - poručio je bivši menadžer Manchester Cityja, te tako vjerovatno najavio da će s ovom dvojicom napadača krenuti od prve minute.

- Nećemo mnogo mijenjati sastav za nastup na EP-u, no neki bi se mogli vratiti u reprezentaciju. Za utakmicu u Amsterdamu ćemo sigurno napraviti neke promjene. Ekipa se dobro osjeća,a bit ćemo fokusirani na to ko je u najboljoj fizičkoj kondiciji, a gotovo će svi igrati u ova dva meča - poručio je Mancini.

Bivši kapiten Rome Alessandro Florenzi, od kojeg je Edin Džeko naslijedio traku ovog kluba, uvidio je i određene prednosti u korist našeg tima.

- Moramo biti oprezni jer je nekoliko reprezentativaca Bosne i Hercegovine počelo sezone sa svojim klubovima, dok smo mi tek na pripremama. Neće biti lako, ali spremni smo dati sve, kao i uvijek - kazao je Florenzi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.