open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Manchester United u Ligi prvaka, Bournemouth i Watford se pridružili Norwichu
Pobjedom 2:0 u gostima kod direktnog konkurenta Leicester Cityja fudbaleri Manchester Uniteda osigurali su mjesto u Ligi prvaka u posljednjem kolu engleske Premier lige.
26.07.2020. u 18:57
get url
text

Golom Brune Fernandesa u 71. minuti United je stigao do vodstva, a Portugalac je bio siguran izvođač najstrožije kazne. Minimalnu prednost gostim su imali sve do osme minute sudijske nadoknade, kada je Lingard ovjerio pobjedu Crvenih đavola.

Klub s Old Trafforda sezonu je završio na trećem mjestu s identičnim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Chelsea (66), koji je danas s 2:0 bio bolji od Wolverhamptona, kojem je tako izmakla šesta pozicija.

Golove s utakmice Leicester - Manchester United pogledajte OVDJE.

Osim Norwicha, koji je još ranije ispao iz engleske elite, u niži rang će Watford, koji je danas poražen u gostima kod Arsenala s 3:2, kao i Bournemouth koji ispada uprkos pobjedi u gostima kod Evertona (3:1).

Sead Kolašinac je utakmicu protiv Watforda počeo kao rezerva, a priliku za igru dobio je u 57. minuti susreta, dok je Mario Vrančić zaigrao od 77. minute meča u kojem je njegov Norwich s visokih 5:0 poražen na Etihadu od Cityja.

Premier liga, 38. kolo:
Arsenal - Watford 3:2
Burnley - Brighton 1:2
Chelsea - Wolves 2:0
Crystal Palace - Tottenham 1:1
Everton - Bournemouth 1:3
Leicester - Manchester United 0:1
Manchester City - Norwich 5:0
Newcastle - Liverpool 1:3
Southampton - Sheffield United 3:1
West Ham - Aston Villa 1:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.