open-navfaktor-logo
search
Povreda koljena
Manchester City tri mjeseca bez važnog odbrambenog fudbalera
Lider Premier lige u vjerovatno najvažnijem dijelu sezone ostat će bez jedinog pravog lijevog beka pa će njegovu ulogu morati preuzeti Fabian Delph i Oleksandr Zinchenko
23.11.2018. u 16:35
get url
text
Benjamin Mendy
Benjamin Mendy

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, rekao je danas da neće moći računati na povrijeđenog francuskog reprezentativca Benjamina Mendyja oko tri mjeseca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tako će lider Premier lige u vjerovatno najvažnijem dijelu sezone ostati bez jedinog pravog lijevog beka pa će njegovu ulogu morati preuzeti veznjaci Fabian Delph i Oleksandr Zinchenko.

Slično je Guardiola morao uraditi i prošle sezone, upravo zbog povrede Mendyja.

Francuz je propustio veći dio svoje prve sezone u Manchester Cityju u koji je došao u ljeto 2017. godine iz Monaca. On je u septembru 2017. povrijedio prednje križne ligamente desnog koljena u duelu protiv Crystal Palacea, a na teren se vratio tek krajem aprila 2018. godine u završnici sezone.

Ovoga puta Mendy je povrijedio lijevo koljeno. Zbog problema s meniskusom morao je na operaciju tokom reprezentativne pauze.

- Mendy će biti izvan terena između deset i 12 sedmica - rekao je Guardiola.

Odlični 24-godišnji lijevi bek od dolaska je za Građane odigrao 18 takmičarskih utakmica. Za reprezentaciju Francuske, s kojom je ljetos osvojio naslov svjetskog šampiona, nastupio je devet puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.