open-navfaktor-logo
search
Zaustavili PSG
Manchester City prvi finalist Lige prvaka
Fudbaleri Manchester Cityja prvi su finalisti UEFA Lige prvaka.
04.05.2021. u 22:55
get url
text
get url
text

Građani su do svog prvog finala u elitnom takmičenju došli preko prošlosezonskog finaliste, ekipe PSG-a. U večerašnjem revanšu polufinala na stadionu Etihad bilo je 2:0 za Manchester City. Prvi meč u Parizu pripao je engleskom predstavniku rezultatom 2:1.

Prvo ime polufinalnog dvomeča je Alžirac Ryad Mahrez. On je postigao oba gola za svoj tim, a ne treba zaboraviti ni njegov pogodak iz prvog meča.

Manchester City je iskoristio prvu priliku na utakmici. Igrala se 11. minuta kada je pogodio Mahrez.

Malo prije toga dosuđen je penal za PSG, ali je nakon provjere VAR-a sudija Bjorn Kuipers poništio odluku.

U 17. minuti Marquinhos je glavom uzdrmao prečku, da bi samo dvije minute nakon toga šut Di Marije prošao malo pored desne stative. Bile su to i najbolje prilike za goste koji su u Manchesteru igrali bez nedovoljno spremnog Kyliana Mbappea.

Mahrez je drugim golom na meču u 63. minuti dokrajčio PSG. Parižanima su tada za plasman u finale trebala tri gola, a da je to nemoguća misija bilo je jasno u 69. minuti kada je direktan crveni karton zaradio Angel Di Maria.

Manchester City će u finalu igrati protiv Chelseaja ili Real Madrida. Prvi polufinalni duel ovih timova u Madridu završen je 1:1. Revanš se igra sutra u Londonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.